Grootoudersweek

Jaarlijks nodigen we de grootouders uit om een dag in de klas van hun (achter)kleinkind te komen meemaken. Onze grootouders vinden dit allemaal een unieke kans, getuige de reacties die we steeds krijgen. Hieronder een greep uit de reacties 2012.

grootoudersfeest1 grootoudersfeest2 grootoudersweek3 grootoudersweek4

Grootoudersfeest november 2012-onthaalklas en eerste kleuterklas

'Maandag 19 november vierde het onthaalklasje van Hagelstein het grootoudersfeest. Mijn dochter, de oma, ging er naartoe en ik dacht dat ik als overgrootmoeder ook welkom zou zijn. Ik merkte wel dat ik als 88-jarige wel de enige en oudste was, maar was heel blij het te mogen meemaken. We werden verwacht om 9 uur en hartelijk verwelkomd met liedjes en spelletjes. Al die blije kindergezichtjes die oma of opa herkenden, mooi om te zien.

Sommige kindjes kregen een kaboutermuts opgezet, anderen mochten in de gang autorijden begeleid door een oma die als politieagente het verkeer regelde met een rode of groene stop. Dan gingen we hun nieuwe klasje bezichtigen: heel mooi, groot en heel klaar met grote ramen en tekeningen aan de muur. Hier ook werd er geknutseld en spelletjes gespeeld met oma en opa.

De tijd vloog voorbij en nu moesten de fruitdoosjes bovengehaald worden. Er werd iets binnengerold en op één, twee, drie was dat opengemaakt en verscheen er een tafel met vastgemaakte stoeltjes, had ik nog nooit gezien. Het fruit was vlug opgepeuzeld en toen was het tijd om de jasjes te halen en even buiten te spelen, terwijl  de grootouders binnen verwend werden met koffie en lekkere speculoos. Dan kwamen de kindjes weer lekker uitgewaaid binnen en werden de drinkbusjes leeggedronken. Daar kwam dan juf Els binnen met een mat die ze openrolde en mochten ze ieder op toer tonen hoe flink ze in koprollen waren. De mat oprollen en de kindjes werden bomen met blaadjes in de handjes, grootouders, die de wind werden, moesten die blaadjes wegblazen. En dan was het de beurt aan de grootouders om te tonen dat ze mee met de kleintjes konden turnen en dat werd heel leuk.

Na nog wat knutselen in het klasje was de tijd voorbij gevlogen en gingen de kindjes, die in school bleven, hun boterhammetjes opeten, de anderen, zoals onze Manon, mochten met opa of oma mee naar huis. Moegespeeld, want na 5 minuten in de auto was Manon al in dromenland.

Hartelijk dank en proficiat aan juf Els voor de mooie voormiddag. Als het nog kan komt deze overgrootmoeder volgend jaar zeker terug !'

Grootouders in de 2de kleuterklas

'Joepie ! ! ! Vorige donderdag mochten wij, grootouders weer naar school in basisschool Hagelstein en nog wel in de 2de kleuterklas van juf Anja en juf Nicky.

We werden in de grote zaal verwelkomd door onze kleuters en juf Anja met een mooi welkomsliedje en zwaaien met de armen. Dan gingen we in de klas, waar de juf uitlegde hoe de klas is ingedeeld.
We mochten deelnemen aan het ‘ochtendritueel’ met aanduiding van de dag en het juiste plaatsen van de figuurtjes. Hier konden we al vaststellen hoe flink onze kindjes kunnen werken in de klas en luisteren naar de juf.  Dan werden de taken verdeeld. Een 1ste groep ging met hun grootouders een puzzel maken, een andere ging voorlezen of een gebakje versieren en nog veel meer. Toen dat allemaal klaar was werd het tijd voor een hapje en een drankje voor de kindjes maar ook voor de oma’s, opa’s, moekes, vakes, bompa’s, bomma’s.

Toen we wat uitgerust waren, werden de activiteiten gewisseld tot aan de speeltijd. Dan kregen we van de juf een heerlijke tas koffie en een lekkere koek ( hoe komt het toch dat die hier veel beter smaakten dan thuis ? )

Na de speeltijd en voor ons de eettijd, deden we nog enkele spelletjes met liedjes samen met de juf en onze kleuters: zingen, draaien, zwaaien. Toen gingen de kindjes hun bokes opeten en wij gingen moe maar tevreden van deze mooie voormiddag naar huis.

Dank u wel, juf Anja en juf Nicky, voor deze mooie belevenis, waar we leerden hoe onze kleinkinderen het op school doen en wat voor fantastisch werk de juffen leveren.'

Groetjes
Een tevreden en trotse grootvader

Grootouderdag in het klasje van Juf Liesbeth op dinsdag 20 november 2012

'Er waren zeer veel grootouders aanwezig die ruim op tijd waren, zodat ze het ochtendritueel konden meemaken, zoals het uitpakken van de boekentasjes. Daarna gingen we naar het nieuwe klasje, waar iedereen zeer optimistisch over was. In het klasje waren we getuige van het ochtendritueel, zoals het wakker maken van de uiltjes enz…

Juf Liesbeth ging toen over tot het uitleggen van de activiteiten, zoals spelletjes, blokken bouwen, afwassen, eiersla maken enz… Juf Liesbeth had de eieren vooraf gekookt. De kindjes hebben die dan, tesamen met de grootouders, gepeld, mayonaise en ajuinpijpjes onder gemengd en de toastjes belegd die we samen hebben mogen opeten na de speeltijd.  Iedereen vond ze waarschijnlijk lekker, want ze waren allemaal op. Na het maken van de eiersla hebben de kindjes de afwas gedaan, wat ze zeer leuk vonden en ze zijn zeker niet vergeten een schortje voor te binden.

Tijdens de speeltijd van de kindjes werden de grootouders vergast op koffie, thee en koeken en er ontstond een gemoedelijke babbel.

Na de speeltijd gingen we terug naar het klasje, waar we nog allerlei activiteiten hebben gedaan, dit tot tevredenheid van iedereen, dit zowel van de kindjes als de grootouders. Toen het tijd was om afscheid te nemen, hebben alle kindjes, (op vraag van Juf Liesbeth) de grootouders een dikke knuffel gegeven, zodat iedereen huiswaarts kon keren met een goed gevoel.

Juf Liesbeth:  bedankt  voor de goeie ontvangst en nog veel mooie dagen gewenst in je nieuwe klasje.'